Watersport - Titel
Modelbouw
Abel
De modelschepen Het bassin Foto's activiteiten   
Agenda Terugblik
Berichtgeving Arin
Gastenboek

De Maartje


Een bunkerboot wie kent ze niet, een varend brandstof station.
In dit schip van mij komt er echter geen vloeistof aan te pas, mijn modellen varen niet op vloeibare brandstof maar op elektra (DC).
Om de "stroom"naar de schepen te krijgen kan je batterijen onderin het schip leggen, opladen uit de muur en dan "bunkeren" maar dat is de makkelijke weg.
Doen we dus niet!!, zonne energie is de oplossing , na lang zoeken heeft Dennis geschikte paneeltjes op de Chinese markt kunnen kopen.
Voor de eigen stroomvoorziening op het stuurhutdak een gekregen paneel van oude tuinlamp van collega Ton (van de carrouselring) gelegd.
Is nog niet voldoende maar van andere collega jaap heb ik ook een oud lampje gekregen en als die paneeltjes het goed doen dan heb ik genoeg voor eigen gebruik(machinekamer).


Klik op de foto om nog meer foto's te bekijken!

Het model is opgezet op een mal waarop afplakband geplakt is daar overheen 10 lagen epoxylak . losgemaakt van de mal en toen weer 10 laagjes aan de binnenkant gezet.
Gezien de reacties is het mogelijk dat Maartje geen kleur krijgt zij oogt zo heel mooi , de verf zien we later wel.
De naam is afkomstig van een studente ( argo) die bij mij een warm plekje veroverd heeft door haar doorzettingsvermogen en moed , dit past ook bij mijn model.
Laat U even weten wat U er van vindt als U de foto's bekeken heeft?