Watersport - Titel
Modelbouw
Abel
De modelschepen Het bassin Foto's activiteiten   
Agenda Terugblik
Berichtgeving Arin
Gastenboek

De splijtbak "ZEVENBERGEN"


Het is begonnen op de modeldag in Elst georganiseerd door de fa. Hobma 18 mei 2003. Daar waren ondermeer leden van de AMVZ-Algemene Modelvereniging Zevenkamp uit Papendrecht aanwezig. Gerrit Snoek was daar met zijn splijtbak.
Dit leek ons (Dennis, Christiaan en mijn persoon) ook wel wat. Na een geanimeerd gesprek met Gerrit groeide het idee om ook zo een schip te bouwen. Dit was echter niet zo eenvoudig, het principe van een splijtbak was bekend maar het is eenvoudiger om het met een tekening erbij te bouwen.
Gebeld met de werf, daar was men heel afwijzend over een tekening. De reactie was dat men huiverig was om tekeningen te verstrekken omdat misschien anderen de schepen konden nabouwen. Verzekerd dat het enkel voor modelbouwdoeleinden bedoeld was maar dat mocht niet baten.
Toen kwam mij ter ore dat de werf overgenomen werd door een ander bedrijf, ik dacht andere heren andere wetten en nog maar eens gebeld. En ja hoor ik kreeg een reclame "poster/tekening"van het schip.
Bij Gerrit de maatvoering opgevraagd want mijn gedachte was dat het misschien ooit eens zo zou kunnen zijn dat we met meerdere splijtbakken bij elkaar konden komen/zijn.
December 2003 was het zover de eerste onderdelen aan elkaar geplakt. Het schip heb ik als 1 geheel gebouwd.
Mei 2004 met Dorus het schip met de lintzaag in 2 delen gezaagd.
Juni 2005 Had Gerrit in Arnhem een demonstratie. Ben daar toen naar toe gegaan met mijn splijtbak en toen hebben ze gebroederlijk naast elkaar gelegen. Mijn schip had nog steeds geen water gezien.


Klik op de foto om nog meer foto's te bekijken!


September 2005 de eerste keer in het water met lading was echt kikken dus kei gaaf. Het bouwen van dit schip heeft al met al 2 jaar in beslag genomen er zijn nog enkele kleine dingetjes maar dat komt goed. Aan uren tja dat is lastig……… met een hele dikke vinger 75 uur en voor de kleine dingetjes nog 5 dan is het afgerond 80.
Geniet van de foto's.

Er komt meer blijf ons volgen, de werf in Nereteh heeft nog wat in petto.